XC "Струмівські хащі" Волинь

Вихідні краще проводити з друзями, а якщо це "старі", добрі волиняки то тут і до ворожки не ходи - буде весело :)



Спочатку планувала їхати на марафон в Дніпропетровськ, але обставини склались по іншому і плани довелось змінити.
В 4.00 підйом на електричку, і в 8.30 ми вже на стартовій, самі. За хвилин десять підтягнулись орги, привезли довгоочікувану каву (за що я їм дуже вдячна). А ще там були халявні пєчєнькі і чай, о вєлосіпєдниє богі...халявні пєчєнюшкі...вже й забула що таке буває на стартовій, колись навіть банани давали, зараз це правда дорого і тільки на марафонах практикується. Звикла що за все платиш на стартовій, плов - 30, супчик - 10, скоро мабуть і за воду будуть брати пятьорік, нічого святого не лишилось :) Оргам деяких гонок частіше треба відвідувати змагання на західній Україні. І зацінити як ставляться до учасників, мало не з короваями зустрічають, ніхто слова кривого не скаже, питай що хочеш і скільки хочеш - все розкажуть... Зазвичай на таких гонках, як їх ще люблять називати "дворові" не збирається велика кількість учасників, це тому що в нас міста мають населення до 200тисяч. Сподіваюсь з часом це зміниться в кращий бік, можливо варто відродити АКЗУ з етапами по західним містам?


Тим не менше кількість учасників не впливає на організацію, вона була на достойному рівні, в мене зауважень немає (тільки до табурета, я їх боюсь панічно):
1. Траса пролягає лісовим масивом, практично вся в затінку. Багато трейлів, декілька коротких підйомів які відпрацьовуються на одному диханні (саме на них вибирала відставання від лідерів в чоловічій категорії), безліч віражів між деревами (хто тупить в поворотах може відчути себе тут повним гівном, і саме тут втрачала вибраний на підйомах час)))).


Додали ще трамплін, правда його геометрія трохи дивна, мені здається там не достатньо мати велику швидкість, краще повільніше під*їхати і зробити банік. Пару раз спробувала проїхати, не страшно, схожий на трамплін в Карповій, правда переднім колесом трошки "клювала".


2. Розмітка - фарба, шредер, стрічка, все ідеально ніхто не патєрявся.


3. Таймінг - не електронний, але одразу після гонки я могла побачити свій час. А на БП результати залили в той же день. Мегаплюс, враховуючи що протоколи паперові і писані від руки.


4. Коментатор - кращого й годі шукати. Юра Тимцо провів заїзд аматорів\жінок дуже круто. Кожен знав яким він їде і на скільки відстав від попереднього (приблизно). Підбадьорювати і "заводити" вміє краще ніж "робобаба")))


5. Нагородження - замість подіума був ослінчик, стрьомний такий, слизький. Боялась що впаду з нього )))


Призи.... Вони були!!! Я після Запоріжжя думала, що в цьому році вже мабуть не буде шняжок для призових місць, а ннєт, всьо було)))) В мене в призах була вилка ну і невід*ємні атрибути переможця - кубок, медаль і диплом. Ще отримала 50 грн від Юри Тимцо за те що я, упоротий овен (по гороскопу єссічьо), поїхала на зайве коло, (щоб об*їхати аматорів\ бути першою в абсолюті\ ненакаталась\ народ вимагав обійти всіх))) Навезла першому по аматОрах 12 сек., мало.
Моєї улюбленої суперниці зі збірної по МТБ не було, Діана Гордіюк мабуть на офіційних змаганнях, шкода.
Вихідні пройшли вдало, в суботу отримала на горіхи від тренера, в неділю реабілітувалась в його очах, принаймні я на це сподіваюсь :) Отримала купу позитиву, ще одна перемога в мою скарбничку. Наступного дня була нудна довга закатка з шаленим вітром, спочатку в спину, а потім в харю лице.

Тепер о наболєвшем.
Чому так мало гостей з інших міст? Я не говорю про далекі області (Харків, Суми, Запоріжжя) їхати туди і назад 48 годин це не в кайф, але ж Львів, І.-Франківськ, Житомир, Київ не так далеко. Можна ж підтримати регіональні гонки, кантрі не закінчується на етапах ЛКУ.
Гонки на Західній Україні не гірші ніж в Центральній чи Східній, друзі не ігноруйте їх, бо з таким відвідуванням в нас ніколи не буде таких змагань як в Польщі, Словакії чи Італії (про таке звісно годі й мріяти наразі, але потрошку потрібно розвивати). Якщо комусь не подобається рівень організації - підкажіть до\після змагань організаторам що і як краще зробити. Посприяйте розвитку ХСО в регіонах своєю присутністю ;)
Дякую всім хто причетний до організації - ви молодці, так тримати!
Фотографам, вболівальникам та учасникам (особливо тим які пропускали на трасі) теж спасибі.
Дякую своїм партнерам Specialized UkraineNutrend UkraineSlime & Hanseline, КТС за підтримку. Не можу нарадуватись супер-байку Specialized Epic, який не підводить і працює як треба!

До нових зустрічей на стартах!
Далі в планах Вульки у мальовничому місті Львів, приєднуйтесь!

Коментарі

  1. Відповіді
    1. Бревети в цьому році не вписуються ні в графік тренувань, ні в графік змагань... на жаль...

      Видалити

Дописати коментар

Популярні публікації