Тригодинний марафон у м.Рівне "КарповаV3"

Тригодинний марафон в Карповій, приблизно 5 км коло, здавалося б шалена ідея проводити там марафон через маленький кілометраж, може заколихати від намотування кіл))) Але є одне але - рельєф урочища, котрий збільшує час кола. Стежки для кантрі в долині викатували 6 років різні люди, не раз там проводили кантрі, час від часу прокладали нові петлі з підйомами "в лоб". Якісь з них виключали, якісь включали, та жодного разу не задіювали всі трейли. Цього року ми набрались сміливості і всі стежки були зібрані в одне коло, розчищені, місцями прокопані, розмічені для марафону. В результаті ми отримали 5600 м треку, з набором висоти близько 230м на колі, котре проїжджається за 22-40 хв. в залежності від підготовки та темпу спортсмена. Причиною тому є нелегкі підйоми, вже з другого кола вони відчутно даються взнаки.


Ще одна специфічна особливість траси - кротячі кучки над норами)) Прибирати їх - Сізіфова праця. Ввечері зрізаєш, а на ранок вони нариють ще більше, наче навмисно. Можна постійно розгрібати їх, але тоді траса буде рихла і якщо піде дощ, то болота не уникнути. Звісно на майбутні старти підрівняємо самі "злі" участки, але краще сприймати ці кучки як належне)). Трасу почали готувати-розвідувати у вересні, одразу після повернення з Карпат. Тоді ми просто приїжджали, катали, прибирали гілки, підкопували повороти, щоб не зносило колеса, розвідували нові стежки https://www.facebook.com/notes/ольга-віюк/крос-кантрі-марафон-карповаv3-мрівне-29-жовтня-2016р-огляд-траси/1065165576935725
Щойно почало опадати листя взялися за граблі.
https://www.facebook.com/events/1028562383906894/permalink/1080786312017834/
За тиждень до старту марафону розчистили всю трасу від гілок, листя та свіжих кротячих кучок і прийнялися до закупівель провізії, різьблення пам'ятних дощечок, друку номерів та решти організаційних турбот. А за два дні зробили контрольну розчистку, проте в п'ятницю, за день до старту, був сильний вітер і трейли знову притрусило листям та сухим гілляччям, довелось за годинку до старту проїхатись швиденько і прибрати все зайве зі стежок.

Основною підготовкою змагань займались фактично двоє людей - я і Дмитро.


Проте свій внесок у втілення івенту зробили багато наших давніх та нових друзів і партнерів.


Так, заслужений тренер України з колосальним досвідом роботи - В'ячеслав Олексійович Федорчук допоміг організувати швидку медичну допомогу на старт,


Олег В'ячеславович (тренер ДЮСШ№5) та Андрій Гудима, батько одного з вихованців спортшколи допомогли з транспортуванням обладнання.

Давнішня вело-подруга Коваленко Іринка, котра раніше мотивувала мене покращувати результат, тепер всіляко допомагає з фуршетним столом на перегонах.


Володимир Молчанов надав подіуми, намет та допомагав під час змагання.


Віктор Чорний (той що в Лопушанці їхав на Аісті) подарував аудіо колонки "Романтика".


Микола Корнійчук, Олексій Волошин, Євген Серпуховітін - забезпечили нас спогадами про цей івент, побувши фото-волонтерами :)


Михайло Шматов, власник мережі магазинів КТС, надав генератор на стартову. Волинські волонтери які допомагають військовим в АТО надрукували номери для учасників. Олександр Старжинський на стартову галявину привіз мобільну кав'ярню "Endorfin Coffee"


Rivne running club та родина Сергія Ющишина зголосились бути маршалами і направляли спортсменів у потрібні повороти там де трек марафону сходився практично в одну стежку.


Довершити наше велосипедне свято призовим фондом відгукнулись мої партнери, з якими успішно співпрацюємо протягом декількох років - спортивне харчування Nutrend, нас підтримав як Київський офіс, так і регіональний представник у Львові Годлевська Поліна, завдяки їм на стартовій був спортивний напій Unisport і при реєстрації кожен отримав смаколик, а призами нагородили фінішерів з першого по десяте місце.

Specialized Україна надали намети, розмітку та призи.


АкваСанаДар забезпечили нас питною водичкою.

Мій новий партнер - виробник молочної та плодово-ягідної продукції Агропереробка та ТМ "Щедрик" надали смачні та корисні набори для переможців марафону (свій набір я передала для другого місця в жіночій категорії ;) ).

Компанія "Барком" та мережа магазинів "Родинна ковбаска" виявили бажання нагородити ще й 4-6 місця апетитними наборами ковбасок. Навіть не уявляєте, який аромат стояв у мене вдома, а котик сидів увесь вечір під холодильником і мало не з'їхав з глузду)))

Найбільший ажіотаж, викликала присутність в спонсорах марафону байкфрендлі gastro&wine маркету Winetime, від директора рівненської філії, пані Наталії Матвійчук, переможці отримали пляшку доброго вина.


bikeportal.org.ua подяка за чудову програму для таймінгу та сайт підтримки змагань на якому можна в любий час переглянути результати змагань bikeportal.org.ua/karpovaV3


Як бачите, насправді нас зібралась величезна команда :)
Завдяки тим людям, котрі доклали частинку своєї праці, уваги та часу до нашого марафону ми змогли його провести, а учасники сповна насолодитись активним відпочинком. Від імені причетних до нашого івенту, хочу подякувати учасникам, вболівальникам та фотографам за те що підтримали марафон своєю присутністю. Сподіваємось в наступному році ми подвоїмо кількість спортсменів на тригодинному марафоні "КарповаV3", котрий має шанс стати культовим, якщо ми разом будемо цьому сприяти. Впевнена що з вашою підтримкою наша мотивація буде зростати і це відобразиться на якості майбутніх івентів :)

Що стосується моєї участі в марафоні як спортсмена. Відверто скажу, втомилась, більше ніж минулого року)


Для боротьби з мужиками на старт вийшла занадто змучена організаційною роботою, тому просто їхала і отримувала від того задоволення. Зробила собі останнє,довге тренування на байку перед початком міжсезоння.


 Заледве вистачило сил на останнє коло, думала що піду пішки в підйом з поваленим деревом


Проте витерпіла і все ж заїхала на перше місце.


Дівчата котрі наважились стартувати, молодці що проїхали цей марафон, він не для слабких духом. Незважаючи на нашу пласку місцевість ми знайшли де накрутити трасу з набором висоти, майже, як на Карпатських марафонах. Рада що жіноча категорія починає рости кількісно та якісно. Дівчата, так тримати! :)


Всім добра та посмішок!
До зустрічі на нових стартах, в новому році!

Коментарі

  1. Отличная команда собралась! Молодцы!

    ВідповістиВидалити
  2. Баба огонь! ;) Наступного року приїду, виконаєш обіцянку і зробиш раніше старт )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вже є попередня дата.
      http://www.bikeportal.org.ua/5149

      Видалити
    2. А як тоді опришки 2017?
      Дати змаганьне заблизько?

      Видалити
    3. Так і задумано :)
      Буде хороша розкатка перед Опришками. В Карповій лідери набрали ~1600м за 2г 30хв.

      Серпень, сезон відпусток, від нас зручно добиратись в Рахів. Після Карпової можна їхати не додому, а одразу в гори :)

      Видалити

Дописати коментар

Популярні публікації