Персональні заняття з інструктором або - про переваги тренувань з партнером :)

У кожного з нас був перший раз, а в когось він ще попереду... я про відвідування тренажерного залу ;) Згадуючи свій перший раз, не можу приховати посмішки і ніколи не забуду ту розгубленість перед тренажерами. Як ними користуватись? Для яких груп м'язів вони? Як правильно виконувати вправи??? I need help!!! Або ще момент - приходиш, ніби знаєш як користуватись снарядами, починаєш робити вправу і ловиш на собі насмішливі погляди качків, бувалі спортсмени таких початківців, жартівливо називають "підсніжниками". Розумієш що ти робиш вправу неправильно, в цей момент хочеться піти і більше ніколи не повертатись туди)))
Ще одна ситуація - людина впевнена що робить вправу правильно, старається, відпрацьовує підходи один за одним, накидує вагу, а насправді виконує все зовсім не так як потрібно, з грубими помилками і з залу може вийти з травмами. Страшно інколи дивитись... Згадую одразу момент про качка з кліпа гурту "Ленінград - ЗОЖ"))
Впізнав себе? Дам тобі пораду, замість пустої трати часу на непродуктивні тренування, обери собі персонального тренера, який складе програму тренувань, покаже і навчить як правильно займатись на тренажерах. Буде мотивувати та страхуватиме під час виконання вправ з великою вагою, щоб в критичний момент тебе не придушило грифом або платформою. Якщо ти серйозно займаєшся спортом (не пов*язаним з важкою атлетикою, наприклад - лижі, велоспорт, бокс та ін.), тоді для уникнення безглуздих травм, тобі тим паче варто мати досвідченного тренера.


Яким він має бути (самим накачаним, веселим, говірким, мовчуном, чоловік чи жінка) обирайте і вирішуйте самі. Найперше визначте мету своїх тренувань, хочете схуднути чи наростити м*язи - можна запитати пораду в друзів або в адміністраторів фітнес-клубу, якщо мета покращити спортивні результати, підвищити силові показники, витривалість тоді варто більш ретельно обирати тренера. Зверніть увагу на досягнення які має тренер - освіта, тренінги, семінари, спортивні результати власні та його клієнтів. Моя мета в 2016 році - покращити силові показники, зміцнити та прокачати м'язи корпусу, які відповідають за утримання рівноваги і які підводили мене на марафонах та технічних трасах в 2015 році.



Тренований, підтягнутий корпус особливо важливий для ігрових та циклічних видів спорту, де потрібно втримувати рівновагу під час виконання трюків, проходження крутих спусків, подолання підйомів та перешкод. Часто помічала за собою помилку на тренуваннях та змаганнях - "зажата", дерев'яна спина, особливо на кам'янистих та технічних спусках. В основному причина криється глибше ніж непрокачані м*язи спини, боятись треба менше))) Проте, коли маєш міцну спину, плечі, руки та прес - з'являється впевненість. легше тримати кермо і контролювати байк, відповідно зникає страх втратити рівновагу і "вийти" через руль. Тож, прокачуй не тільки ноги, але і решту тіла, це дасть тобі можливість швидше та безпечніше проходити технічні участки, за рахунок більш чіткого контролю над байком.



Першу половину свого міжсезоння присвятила силовим тренуванням. Спершу займалась сама, потім вирішила заручитись підтримкою професіонала.
З першого заняття побачила плюси тренувань з партнером, мені, наприклад, не зрозуміло чи правильно я виконую вправу, чи не прогинаю спину, адже достатньо один раз втратити контроль, взяти більшу вагу і все, міжсезоння (а то і спортивна кар'єра) - закінчені. 
Одразу ж відчула всі прєлєсті присутності тренера... Не схалявиш, довше ніж потрібно не відпочинеш, перерва чітко 30сек між підходами і 2хв. на відновлення\попити. Стоїш такий, відхекуєшся, думаєш ну ще трошки і відпустить, ще хвилинку... і тут: "Робим!" і робиш))) А що? Як тренер сказав так і має бути, якщо потрібен результат))
Одним словом - накачалась трошки. Далі потрібно працювати не лише в напрямку "Bodybuilding" :)



Погода не сприяла виїздам, більше часу було на ФБ +) там я побачила відео з тренуваннями Ніно Шуртера. Закортіло спробувати щось схоже, показала його ще одному тренеру, який розуміється на потрібній мені спецпідготовці, він зацікавився і зголосився допомогти :)
Я була приємно вражена вправами, було багато нових для мене і чесно кажучи я б сама ніколи не наважилась їх почати виконувати, тому що по-перше страшно +), по-друге самій вчитися їх робити небезпечно. Наприклад ривок штанги на груди складна вправа для новачка і без спєца тут не розібратись що та як? Знаєш, я була шокована , коли мені вдалось її зробити)) Ще цікава і корисна вправа - махи гирею - ледве не розбила скло, але зробила вправу))))
Багато було смішних і тяжких моментів, але з підримкою від тренера, як фізичною так і моральною - тренування давались не надто складно, хотілось працювати далі і більше, та й результат не забарився ;)

А ще, давно мріяла сісти на шпагат, розтяжку робила сама, прогресу не бачила, почала ходити на персональні тренування по стретчінгу до тренера - професійний хореограф, з шикарною розтяжкою і граціозністю 8)




Правда, я ще трошки "краб" і часто трапляється халепа - тренер показує вправу, намагаюсь повторити, зробити так само як вона, але само собою в мене так круто не виходить... мозок відмовляється розуміти чому не можна взяти і закрутити ноги вузликом або роз'їхатись в шпагаті.




Тренер втішає, фоткаючи для подальшого порівняння, що через місяць я буду краще розтягнута і вигляд буде файний. Ну, я їй чомусь вірю))


Займаюсь з тренерами лише 2 місяці, але відображення в дзеркалі радує мене все більше, хоча ще є над чим працювати.
Ще маєш сумніви чи варто тренуватись з досвідченим партнером? Сподіваюсь що ні ;)


Всім добра і до зустрічі на стартах! :)

Коментарі

Популярні публікації