Рівно 100

Друга Рівненська сотка пройшла для мене з приміткою "експеримент". Суть якого полягала в наступному:
  • відпрацювати старт і не закислитись; (done)
  • проїхати всю дистанцію рівним темпом, але відпрацьовувати підйоми; (done)
  • фінішувати з середнім пульсом не вище 165; (avr HR 166\max 184)
  • зрозуміти скільки потрібно часу щоб спрацювали енергетичні підзаправки (nutrend) 
  • зробити висновки :)
Всі завдання виконала досить успішно.
По місту їхали спокійно, а в Золотієві вже почались перші атаки. Шосери з дюсш, команда NerroRosso, кантрійщики з дюсш №5 і ще декілька ветеренів велоспорту пішли у відрив. Трималась за ними до бруківки, далі зрозуміла що немає сенсу пекти, адже все одно хлопці від'їдуть. Тому боротись цьогоріч за перший проміжний спринтерський фініш мені не довелось, хлопці поїхали далеко вперед. Поглянувши на пульсометр скинула оберти, увімкнула марафонський режим і почала ловити колеса мужиків. Майже всю дистанцію проїхала в невеликій групі хлопців, склад якої час від часу змінювався. Цікавого нічого не відбувалось. Жодної інтриги чи скандалу)) Всі працювали на змінах, кожен вклав свої сили в роботу групи, халявщиків не було.


Гірський фініш дався дуже легко, минулого року ледь повзла вгору. Все ж таки тактика бою та харчування спрацювала. З останнім в цей раз також провела експеримент. Кожного разу коли я по справжньому змагаюсь і неконтрольовано викладаюсь "на всі гроші", я забуваю вчасно підживлювати свій нещасний організм швидкою енергією у вигляді спортивного харчування. На сотці я вирішила їсти нормально, вчасно закидуючи в "паливний бак" Nutrend. Виглядало все наступним чином: карбоснек після стартової атаки, після ділянки на трасі Рівне-Луцьк використала таблетку карбонекса, в Оржеві в хід пішов наступний гель карбоснек, в Клевані знову таблетка карбонекса. Все спрацювало і дію кожної порції енергії відчула. Під час гонки цей момент не відчувається, через те що топчеш педалі на захмарному пульсі. Лише турбоснек використала не вчасно. Закинула перед самим підйомом в Макотертах, потрібно було раніше. Подіяв він через 5 хвилин після гірського фінішу)) Останні 25 кілометрів дуже часто в підйоми ставала "на ноги" і м'язи від того важчали, ставали наче пластилінові. В кишені лишився шот магнеслайфа, який буквально за лічені хвилини після прийому зробив свою справу - м'язи ніг відпустило, що дало мені змогу доїхати спокійно до фінішу.


В жіночій категорії вдалось знову виграти нашу сотку.


І фінішувати 13 в абсолюті з відставанням від лідерів - 16хв.
Результати
Мені сподобалось так кататись))
Рівно100 в нинішньому році було інакшим. Погода сонячна, але не спекотна. Учасників було понад 200 душ. Порадувала кількість учасниць в категорії жінки - 21 панянка :)


Перший подіум цього сезону. Черговий шматок бруківки та сертифікат на сплав по р. Случ, давно хотіла сплавитись, шкода що він на одну особу. Подарую для когось самотнього :)


По організації жодних зауважень не маю. Все чудово - пам'ятні нагороди, обід після фінішу, особливо гарно пішов йогурт!! :)


Кепки, кубки та медалі для переможців:


Висновки з цього марафону зробила. Тактику взято на озброєння і буде перевірено в бойових умовах з сильними суперницями при нагоді.
Головний висновок з сотки - треба вчасно використовувати спортивне харчування під час проходження дистанції і не намагатись постійно смалити. Інакше доведеться шукати відмазки чому ти капнув :)
Всім добра та посмішок. Будьте крепкі!
До зустрічі на нових стартах!
#staystrong #besmart :)

Коментарі

Популярні публікації