Осінній веломарафон “КарповаV3” та ХСТ “Шпанка”


Третій рік поспіль ми з радістю та захопленням організовуємо осінній веломарафон ХСМ Карпова долина, в урочищі неподалік м. Рівне. Нинішній рік не був виключенням - 14 та 15 жовтня Рівне приймало гостей не лише з нашого регіону, на вело перегони приїхали учасники з інших міст України. Цьогорічний івент став для нас особливим, адже ми додали ще одні змагання напередодні марафону - індивідуальну гонку з роздільним стартом Індивідуальна гонка ХСТ "Шпанка". Траса для неї була давно обрана - трейл поблизу міста між с. Шпанів та с. Решуцьк.


Cеред місцевих туристів та велосипедистів цей трейл іменується “Валерина стежка”, маршрут розроблений досвідченим туристом, учасником багатьох велопробігів - Валерієм.


Трейл цікавий тим що підходить для велосипедистів з різним рівнем підготовки, на ньому буде цікаво та безпечно кожному велосипедисту як початківцю, який вперше приймає участь в змаганнях, так і досвідченому спортсмену.


Цей маршрут швидкісний, вимагає уваги, обережності, вміння швидко реагувати на неочікувані повороти та перешкоди і водночас дуже фановий та легкий. На старт в день перегонів вийшли 41 учасник. Кожен проїхав два заїзди, по сумі часу заїздів визначились переможці та призери в кожній категорії. Традиційно на івентах які організовує наш вело клуб “Градієнт” нагороджуються не лише перша трійка переможців, нагороди та призи від наших партнерів змагань отримують перші шість фінішерів в кожній категорії.



Гарні відгуки учасник гонки з роздільним стартом надихали на марафон наступного дня і ми були готові відпрацювати на повну, щоб кожен учасник був задоволений. На жаль не обійшлося без форс-мажорних обставин, котрі стали причиною затримки старту, вдячні учасникам за розуміння. Напередодні, невідомі особи зіпсували значну частину розмітки, пошматували коридори стрічок, котрі довелось швидко замінювати за годину до старту. Погода також внесла деякі корективи і ми змінили місце старту, про що повідомили у фейсбуці.


Було два завали дерев на трасі, їх швиденько прибрали з допомогою бензопили, котру нам надав партнер нашого клубу Husqvarna. Відверто скажу - завали були найменшою проблемою в той день саме завдяки нашому новому інструменту. Інакше нам довелося б змінювати траєкторію траси, можливо прибирати деякі ділянки. Завдяки злагодженій та оперативній роботі команди організаторів та волонтерів затримка старту була мінімалізована. Було дуже цікаво спостерігати за учасниками, хвилювались і намагались підтримати кожного. За таких погодних умов для нас кожен хто вийшов на старт - переможець, особливо дівчата!



Після фінішу всі були брудні, стомлені, але задоволені. Вдивлялись в обличчя тих хто фінішував, намагались зловити емоції, враження, але вирішили не робити поспішні висновки і дочекатись відгуків.


Переможців та призерів в кожній категорії нагородили призами від наших спонсорів: спортивне харчування Nutrend надали сертифікати на придбання продукції , від вело бренду Specialized Bicycles Ukraine призери отримали термо-фляги та бафи, ТМ Щедрик - підготували смачні та корисні молочні подарунки для переможців, мережа гастро-винних маркетів WINETIME створили атмосферу європейського нагородження і кожен призер отримав пляшечку хорошого вина. Першу трійку нагородили кубками від Iron friends. Традиційно ми нагороджуємо учасників з першого по шосте місце в кожній категорії, тож для фінішерів 4-6 позицій були підготовані крафтові наливочки від місцевого виробника Терновий яр.
Окрема подяка технічним та інформаційним партнерам: КТС, Husqvarna, #АкваСанаДар, Рівне велосипедне, Купа пригод - путівник мандрівника, Bike In City, ДЮСШ №5.
А також фотографам завдяки яким маємо чудові світлини на пам’ять Микола Корнійчук, Канкров Ілля, @olena.mateleshko, Сергей Самолюк



Над організацією працювала команда небайдужих людей, наших друзів та партнерів. Вдячна всім і кожному окремо, хто долучився до цього свята, без вашої підтримки не було б тієї домашньої, теплої атмосфери!




Радію з того що після вело-івентів залишились позитивні емоції. Вже розпочали працювати над організацією серії змагань в 2018 році від вело клубу “Градієнт”. Очікуйте на анонси, плануйте свій календар змагань, вносьте до нього наші перегони, приїжджайте, беріть з собою друзів, адже тільки разом нам вдасться популяризувати крос-кантрі в нашій країні. Ви найкращі, до зустрічі на нових стартах!

Коментарі

Популярні публікації